„ AKORDI STIHOVA“ U SRCIMA GORAŽDANSKE PUBLIKE

Bogatstvo dobrih emocija ispunilo je malu salu Centra za kulturu Goražde tokom promocije višestruko značajne i zanimljive knjige pod naslovom „ Akordi stihova“. Riječ je o jedinstvenom poetsko-muzičkom djelu, štivu koje je , kako ja zapisao recenzent Milivoje Ilić“ iz viših sfera poslato da muziciranjem oplemenjuje duše mladih“. U knjizi su sadržani stihovi autorice Ljiljane Andrić na koje su muziku pisali Olivera Cvetić, Milivoje Ilić i Predrag Anđić.

Ljiljana Andrić je rođena višegrađanka koja sada živi u Mačkatu ( Srbija) i prosvjetni je radnik, posvećena djeci i zato i ova knjiga „ Akordi stihova“ jeste djeci namijenjena, sva sazdana od prekrasnih stihovima koji slave dječiju iskrenost, dobrotu, ljubav prema svijetu.

Oliveru Cvetić i autoricu Andrić za Goražde veže i učešće na Internacionalnom dječijem festivalu „ Šta se pjesma sanja“. Obje su autorice stihova, a Cvetićeva i muzike za niz pjesama koje su izvedene na ranijim goraždanskim festivalima.

Na promociji „ Akorda stihova“ u Goraždu, Ljiljana Andrić i Olivera Cvetić govorile su njihove pjesme a goraždanska djeca su izvela pjesme sa festivala dječije pjesme iz Goražda i Užica, za koje su stihove i miziku pisali i stvarali Ljiljana Andrić, Olivera Cvetić, Milivoje Ilić i Predrag Anđić.

Promociju o kojoj sigurno dugo pričati, posebno mladi posjetioci ovog događaja, izvedbama dječijih pjesama za pomenutih festivala na sjajan način su uljepšali Adaleta Velić, Lejla Bezdrob, Adela Obuća, Sara i Nidal Šalo.

S.Kl