ALDI „Napredni institut za tehnologije i inovacije“ Ustanova za obrazovanje odraslih Goražde i JU “Centar za kulturu” Goražde potpisali su danas Sporazum o saradnji

Ovaj sporazum ima dublje značenje koje definiše buduće korake i ciljeve saradnje između AITI-ja i Centra za kulturu. Prvo i najvažnije, Sporazum postavlja temelje za uspostavljanje čvrste veze između ove dvije institucije, čime se otvaraju vrata za razmjenu znanja, resursa i iskustava.
Posebno je značajno što se sporazum fokusira na digitalni marketing, oblast koja je postala ključna u današnjem poslovnom svijetu. Kroz ovu saradnju, AITI će moći da pruži stručno znanje o digitalnom marketingu kao i u izradi web stranice za potrebe „Centra za kulturu“ Goražde, omogućavajući im da steknu relevantne vještine koje su potrebne za uspješno poslovanje u digitalnom okruženju.
S druge strane, „Centar za kulturu“ Goražde će imati priliku da iskoristi ove resurse i znanje kako bi bolje promovisao svoje aktivnosti i događaje. Ova razmjena znanja i resursa će ne samo koristiti objema institucijama direktno, već će imati i pozitivan uticaj na širu zajednicu, podstičući inovacije, kreativnost i ekonomski razvoj.
Sporazum o saradnji između AITI-ja i JU „Centra za kulturu“ Goražde predstavlja primjer uspješnog partnerstva između obrazovne i kulturne institucije, koje zajedno rade na unapređenju svojih zajednica i pružajući nove prilike za rast i razvoj.