“BALKANSKI ŠPIJUN U SARAJEVU” KOMEDIJA NARODNOG POZORIŠTA SARAJEVO I U GORAŽDU

Dramska predstava „Balkanski špijun u Sarajevu“ autora Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji uvaženog pozorišnog reditelja Sulejmana Kupusovića, bit će izvedena u Goraždu u četvrtak, 17. 06.2021. godine u 19:30 sati u Velikoj sali Centra za kulturu
Prema briljantnom tekstu Dušana Kovačevića po kojem je svojevremeno i snimljen kultni film, osamdesetih godina prošlog stoljeća, koji ni dan danas ne gubi na gledanosti jer je prožet tematikom koja je našla put i u današnjem vremenu.  Tu satiru je osjetio i naš slavni reditelj Sulejman Kupusović koji je Špijuna “doveo” u Sarajevo i simbolično odlučio da se premijera odigra 29. novembra na Dan republike nekadašnje Jugoslavije.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Ejla Bavčić, Aldin Omerović, Merima Lepić-Redžepović i Milan Pavlović.

Broj mjesta je ograničen s toga vas pozivmo da na vrijeme obezbijedite svoje ulaznice, koje se mogu preuzeti od 14.06. do 17.06.2021. godine u periodu od 08:00 do 16:00 h, u kancelariji br:2 – računovodstvo (Centar za kulturu).

Cijena ulaznice: 8 KM

Molimo Vas da prilikom dolaska na predstavu poštujete sve propisane epidemiološke mjere (maska i dezinfekcija ruku na ulazu). Broj mjesta ograničen.