GORAŽDANSKA PUBLIKA UŽIVALA U MELODRAMI “ČORBA OD KANARINCA”

Goraždanskoj publici predstavili su se glumci pozorišta JU Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo. Sanela Pepeljak i Sead Pandur igrali su melodramu “Čorba od kanarinca” u režiji Riada Ljutovića. 

Uz pridržavanje epidemioloških mjera, posjetitelji su odgledali “Čorbu od kanarinca’’, priču o ljubavi, dinamičnu komediju ali i nježnu melodramu spojenu u jedno, prepuštenu glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije. Kroz ovaj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi. A onda, nekom pozorišnom čarolijom, likovi dobiju nevjerovatnu mogućnost da u pet minuta izmaštaju i odsanjaju svoje buduće godine i da isprobaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Medo i Jaca, protagonisti ove priče, su se već pronašli i teško da će izaći iz zone komfora koju već imaju. Šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce? I pitanje za sve nas – da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje? Ova predstava je komična ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

Predstava je odigrana u Velikoj sali Centra za kulturu uz podršku Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, te Ministarstava za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK-a Goražde.