GORAŽDE ČUVA USPOMENU NA VELIKOG ISAKA SAMOKOVLIJU

Sutra će, u 11 sati, polaganjem cvijeća pred bistu dr.Isaka Samokovlije, u krugu Doma zdravlja koji nosi ime svjetski poznatog humaniste i književnika, u Goraždu početi petnaesta po redu manifestacija ” Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom” koju organizuje Centar za kulturu.

-Goražde na dostojan način i sa puno poštovanja i ovom manifestacijom vraća dug prema velikom pripovjedaču, stvaraocu koji je sa mnogo iskrene posvećenosti pisao o Goraždu i Drini. Mislim da smo sadržajno odgovorili našim nastojanjima da se Isakovo ime i njegovo djelo na pravi način predstave javnosti – rekao je na današnjoj press konferenciji Sanid Zirak, u ime Gradske uprave i podpredsjednik Organizacionog odbora manifestacije.

– Ponosni smo što smo organizatori manifestacije koja je posvećena jednom od najvećih bosanskohercegovačkih književnika, goraždaninu Isaku Samokovliji – istakao je Murat Fejzić, direktor Centra za kulturu.

– Dom zdravlja dostojanstveno i sa puno poštovanja nosi ime dr. Isaka Samokovlije, prvog školovanog ljekara iz Goražda – naglasio je dr. Edin Čengić, direktor Doma zdravlja.

Detalje oko organizacije manifestacije i njenog sadržaja na press konferenciji predstavila je Mensura Sijerčić, voditeljica kulturno umjetničkih djelatnosti u Centru za kulturu Goražde.

Podsjećamo, sutra, nakon polaganja cvijeća pred bistu dr. Isaka Samokovlije, u maloj sali Centra za kulturu, u 12 sati počeće i zvanični dio kulturno umjetničkog programa ovogodišnje manifestacije posvećene slavnom pripovjedaču.

S.Kl