GORAŽDE JE SIROMAŠNIJE ZA ČOVJEKA KOJI JE BLAGOST DUŠE DIJELIO SVIMA OKO SEBE

Veliki broj sugrađana, kolega i prijatelja iz drugih gradova oprostilo se o goraždanina Amera Spahića

Goraždane, brojne kolege , prijatelje i poznanike iz drugih gradova, ražalostila je vijest  o smrti  Amera Spahića, sudije Kantonalnog suda u Goraždu, čovjeka koga su svi voljeli i cijenili. Amer Spahić je svugdje bio rado viđen, a kako je rečeno na komemoraciji koju je organizovano Kantonalni suda u Goraždu, njega je bila sreća sresti i sa njim razgovarati.

-Danas se, u zajedničkom bolu opraštamo od našeg Amera Spahića, sugrađanina koji je dio naših života, dio našeg postojanja, i to je tako, i drugačije ne može biti.

A kada ode neko koje dio naših života, onda se otkine dio naše duše. I znamo dobro koliko će nam nedostajati.

A nama, njegovim drugovima, prijateljima, komšijama na svakom koraku nedostajat će Amer, čovjek koji je svoju dobru goraždansku dušu bez ostatka dijelio sa svima, sa goraždanskim i samo njegovim šarmom u kojemu  su bili  i  osobujni  humor i one tako drage i nezaboravne urbane „začkoljice“ koje je dijelio svima koje je volio. A volio je sve ljude.

Pamtimo ga po toj ljubavi.

U hodu ovim gradom,  mahnimo rukom, nasmiješimo se. U tom pozdravu i tom osmijehu biti će i osmijesi Amera Spahića – rečeno je na komemoraciji.

Od Amera Spahića na komemoraciji su se oprostili Semija Kuljuh – predsjednica Kantonalnog suda u Goraždu, Aida Obuća – premijerka BPK Goražde, Sejo Imamović- predsjednik Općinskog suda, Alen Selimović u ime brojnih Amerovih komšija. Zahvalnost porodice za podršku i izraze sućuti  brojnih prijatelja, na komemoraciji izrekla je Spahićeva kćerka Aldijana.