JASMINA ŠILJAK DJANA PROMOVISALA KNJIGU STAR PAS SE NE UČI LAJATI???

U Maloj sali Centra za kulturu promovisana je knjiga autorice Jasmine Šiljak Djana STAR PAS SE NE UČI LAJATI???

Ova knjiga je namijenjena svim onim ljudima koji žele da naprave promjene u svom životu, ali ne znaju kako i odakle da krenu. To mogu biti i prilično zadovoljni ljudi, ali negdje u dubini svoje duše znaju da mogu puno više i da zaslužuju bolji život. Knjiga je namjenjena i roditeljima kojima je bitno mentalno zdravlje njihovog djeteta i koji su svjesni da su oni, kao roditelji, jedan od najvažnijih faktora koji utiče na formiranje djetetove mentalne mape.

Knjiga se zasniva na postavkama NLP-a. NLP je skraćenica za neurolingvističko programiranje, što znači da Neuro se odnosi na naš mozak ili um, dok lingvistika se odnosi na jezik, govor, na ono što slušamo od drugih, ono što sami sebi govorimo ili  govorimo drugima, a programiranje podrazumjeva sve one programe koje svjesno ili nesvjesno stvaramo u našem umu i na osnovu kojih funkcionišemo.

Naslov knjige predstavlja jednu općeprihvaćenu narodnu izreku u obliku izjavne rečenice, kojoj autorica dodaje tri velika upitnika kao simbol sumnje u istinitost izreke i poziv čitaocu na preispitivanje svojih uvjerenja i ustaljenih obrazaca mišljenja.

Promotori knjige bile su Deneta Hasković, dipl.prof.engleskog jezika i književnosti (Sarajevo) i Elvira Ahmetović, dipl.ecc. i NLP Master (Sarajevo), a putem Zoom-a prisutnima javili su se  promotori  Tanja Mijanović, slikar i pisac, NLP Master (Beograd), Ivana Milenović Popović, glumica i direktorica DAH Teatra, NLP Master (Beograd), i Zlatka Benček, dipl. prof. kineziologije i NLP Master  (Zagreb)

Moderator Elvira Aganović