JAVNI POZIV ZA XXII INTERNACIONALNI „FESTIVAL PRIJATELJSTVA“ GORAŽDE 2019.

U okviru priprema za ovu veliku manifestaciju koja promovira i prakticira najviše vrijednosti ljudskog roda razumijevanja i prijateljstva među ljudima, organizator Festivala Centar za kulturu Goražde  sa radošću poziva zainteresovane umjetnike, muzičke grupe, izvođače pop-rock i narodnih pjesama i folklora, stvaraoce u oblasti književnosti, pozorišta, filma i kreatore radionica za djecu, kao i druge stvaraoce koji žele da učestvuju u jednom od različitih programskih sadržaja da se prijave za učešće na XXII  Internacionalnom „Festivalu prijateljstva“ Goražde 2019.

Poziv je otvoren i za građane koji imaju ideje i prijedloge za programske sadržaje „Festivala prijateljstva“, da ih dostave Centru za kulturu.

Potrebno je da se u prijavi navedu  informacije o programskom sadržaju i njegovim referencama, podatke o učesnicima, eventualnim troškovima, mogućim terminima učešća na Festivalu i druge  informacije.

Konačnu odluku o prihvatanju ponuda donijeće Organizacioni odbor Festivala do 05.07. 2019.godine.

XXII Internacionalni „Festival prijateljstva“ Goražde 2019. održat će se od  1. do 06. avgusta 2019.

Prijave se mogu dostaviti do 21.06.2019. na adrese:  JU Centar za kulturu Goražde, Zaima Imamovića br. 2 ili na e-mail:czkgz@bih.net.ba Tel/fax 00387-38-221-344.

Više informacija o Programu festivala na  www.czkgorazde.ba

Dobro došli na XXII Internacionalni « Festival prijateljstva »