Jeste li spremni za smijeh do suza? Melodrama ”Čorba od kanarinca” u Goraždu – Centar za kulturu

‘’Čorba od kanarinca’’ je priča o ljubavi, dinamična komedija ali i nježna melodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije. Kroz ovaj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi. A onda, nekom pozorišnom čarolijom, likovi dobiju nevjerovatnu mogućnost da u pet minuta izmaštaju i odsanjaju svoje buduće godine i da isprobaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Medo i Jaca, protagonisti ove priče, su se već pronašli i teško da će izaći iz zone komfora koju već imaju. Šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce? I pitanje za sve nas – da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje? Ova predstava je komična ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak ali i ogledalo onih koji su već u njemu.
Igraju: Sanela Pepeljak i Sead Pandur Režija Tekst: Miloš Radović
Scenografija, kostimografija i izbor muzike: Riad Ljutović
Ulaznice za predstavu mogu se preuzeti svakim radnim danom od 11.02.2021. godine (četvrtak) u periodu od 08:00 do 16:00 h, u kancelariji br:2 – računovodstvo (Centar za kulturu)
?Vidimo se u utorak, 16.02.2021.godine u 19:00 sati – Velika sala Centra za kulturu
?Cijena ulaznice: 7,00 KM
? Molimo Vas da prilikom dolaska na predstavu poštujete sve propisane epidemiološke mjere (maska i dezinfekcija ruku na ulazu). Broj mjesta ograničen.
Posjetitelje na ovoj predstavi očekuje GRATIS ulaznica za pozorišnu predstavu iznenađenja koja će se odigrati 24.02.2021.godine u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde