JU CENTAR ZA KULTURU GORAŽDE ZA LJUBITELJE POZORIŠNE UMJETNOSTI ORGANIZUJE GOSTOVANJE POZORIŠNE PREDSTAVE „BOSANSKI LONAC“

JU Centar za kulturu Goražde za ljubitelje pozorišne umjetnosti organizuje gostovanje   pozorišne predstave „Bosanski lonac“, urnebesna komedija u produkciji  JU  Centar kulture i mladih Općine Centar  Sarajevo: Teatar komedije  “Rajvosa”.

U predstavi igraju Senka Oruč,  Amina Begović, Bakir Kumrić, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević.

Glumačka ekipa će se predstaviti sa novom adaptacijom predstave „Bosanski lonac“ po motivima teksta „Prognanici“ Hasana Džafića, istaknutog bh dramaturga,  adaptaciju uradio Edin Drljević, dok režiju potpisuje Riad Ljutović.

Prenoseći na pozorišne daske tragikomične situacije koje su svuda oko nas, publiku su nasmijali do suza. Riječ je o urnebesnoj komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama, te mentalitetu naših ljudi i tradicije.

Velika sala Centra za kulturu   (četvrtak ) 31.01.2019. godine sa početkom u  19:00 sati.

Ulaz: 5 KM

Dobro došli !