“KIŠNI” KONCERT BENDA “HELEM NEJSE” I GRUPE “OSVAJAČI”

Druge festivalske noći u Goraždu, uporni publika uživala je u koncertima sarajevskog benda “Helem Nejse” i srbijanske grupe “Osvajači”. Uprkos kiši, bilo je “ žestoko” i veselo.
“Hvala vam na pozivu, ‘Helem Nejse’ je spoj puno žanrova i istovremeno ima i hip hop i rock, nismo samo reperi koji nabrajaju već i muzičari koji sviraju”, poručio je Admir iz sarajevskog benda.

Tako je i bilo, a reakcije publike bile su i više nego odlične, a dodatni motiv je i činjenica da su ovakvi nastupi prava rijetkost u Goraždu, izuzme li se festival prijateljstva.

“Drago mi je da se 21. godinu održava ovaj festival što uopšte nije malo, jer su rijetki dugotrajni festivali. I ranije smo svirali sa nekim drugim bendovima tako da nam je poznata publika. A volio bih da se desi ovdje i naša predstava”, kazao je Admir.

“Osvajači” sa Goraždem imaju snažnu vezu, već niz godina. Prvi put su pred goraždanskom publikom zasvirali prije osam godina. Još tada su najavili da će u Goraždu biti česti gosti što se i desilo. Ne samo da su pravili odličnu atmosferu na koncertima koje su najčešće organizirali goraždanski bajkeri, već su rođena i brojna prijateljstva. Bio je to dodatni motiv da Osvajači naprave sjajnu atmosferu u stilu pravih predstavnika melodičnog “Hard” i “Heavy” zvuka.

Foto: Alem Bajramović