MALA VELIKA IZLOŽBA

Tokom Festivala, djevojčice i dječaci, ljubitelji likovne umjetnosti družili su se sa francuskom umjetnicom Francoise Regouby, u radionici slikanja. Učili su osnove slikarskog zanata, radovali se prvim slikama. Tako je nastalo četrdesetak slika i crteža, izmaštanih u srcima mališana.

Ti su radovi predstavljeni na maloj – velikoj izložbi postavljenoj na ogradi u ulici Zaima Imamovića. Četrdesetak slika na prvoj kolektivnoj izložbi malih slikara u okviru Fesdtivala prijateljstva. Izložbu radova otvorio je goraždanski gradonačelnik dr.sci Muhamed Ramović, pohvalivši zajednički trud i djece i gošći iz Francuske.

U isto vrijeme, druge dvije drage gošće iz Francuske, učesnice Festivala, Francoise Mayet i Ženevjev Bret sa djevojčicama i dječacima prolazile su kroz radionice origamija, izrade predmeta od papira.

Sa mnogo volje i šarma, nove prijateljice goraždanske djece, radovale su se zajedno sa dječacima i djevojčicama, noseći na usnama osnovni duh festivala.
Na kraju, gošće iz prijateljske Francuske i goraždanska djeca, sa transperanta urađenog za ovu priliku uputili su poruku koja već najavluje novo druženje: „ Vidimo se Goražde“!

K.Sl