Mjesec februar u JU “Centar za kulturu” Goražde i Bioskop Goražde donosi bogat filmski program za djecu i mlade

▪️U četvrtak, 01.02.2024. godine u 19:30 sati film “PČELAR”.
ULOGE: Jason Statham, Emmy Raver – Lampman, Josh Hutcherson. Kada korupcija i pohlepa poremete sustav, potreban je Pčelar!
Od redatelja hitova „Odred otpisanih” i „Fury” stiže nevjerojatna akcija s akcijskom zvijezdom Jasonom Stathamom u glavnoj ulozi!
Nakon što se povukao iz Pčelara, tajne elitne organizacije, Adam Clay živi usamljeničkim životom brinući se za svoje pčele. Međutim, kada njegovoj starijoj susjedi prevarom otmu životnu ušteđevinu s tragičnim posljedicama, Adam Clay se vraća u akciju. Odlučan potražiti pravdu za svoju susjedu, Clay otkriva mrežu smrtonosnih prijevara koje je orkestrirala moćna organizacija kojoj su meta najranjiviji slojevi društva. Dok se bori protiv agenata FBI-a, prevaranata 21. stoljeća, pa čak i vlastite zamjene u Pčelarima, Clayjeva misija evoluira u nešto veće: razotkrivanje sveprisutnog sustava korupcije koji prijeti društvu u cjelini.
▪️U četvrtak, 08.02.2024.godine u 19:30 sati film “ARGYLLE SUPER ŠPIJUN”.
ULOGE: Henry Cavill, John Cena
U društvu Aidena (dobitnik Oscara® Sam Rockwell), špijuna alergičnog na mačke, Elly (noseći Alfieja u ruksaku) juri po cijelom svijetu kako bi ostala korak ispred ubojica dok granica između Ellyna izmišljenog svijeta i njezinog stvarnog počinje blijediti.
Vrhunska glumačka postava uključuje Henryja Cavilla (The Witcher), Johna Cena (Fast X), dobitnicu Oscara® Arianu DeBose (West Side Story), dobitnicu Grammyja pop zvijezdu Duu Lipu (Barbie), dobitnika Emmyja i nominiranog za Oscara® Bryana Cranstona (Breaking Bad), dobitnica Emmyja i ikona komedije Catherine OHara (Schitts Creek), Sofia Boutella (Kingsman: Tajna služba) i legendarni Samuel L. Jackson. Alfieja glumi Chip, stvarni mačak supermodela Claudie Vaughn (rođene Schiffer).
Argylle je režirao i producirao Matthew Vaughn, prema scenariju Jasona Fuchsa (Wonder Woman). Producenti filma su Matthew Vaughn, Adam Bohling (Kingsman franšiza), Jason Fuchs i David Reid (Kingsman franšiza). Izvršni producenti su Adam Fishbach, Zygi Kamasa, Carlos Peres i Claudia Vaughn.
▪️U četvrtak, 15.02.2024.godine u 19:30 sati film “BOB MARLEY ONE LOVE”
Bob Marley: One Love slavi život i muziku legende koja je, svojom porukom ljubavi i jedinstva, inspirisala generacije. Film je stvoren u saradnji sa porodicom Marley; Kingsley Ben-Adir tumači lik legendarnog muzičara, a Lashana Lynch njegovu ženu Ritu.
Režiju potpisuje Reinaldo Marcus Green, dok je scenarij djelo Franka E. Flowersa i Terencea Wintera. Glumačku ekipu pored Ben-Adira i Lynch čine još James Norton, Tosin Cole, Anthony Welsh, Michael Gandolfini, Umi Myers i Nadine Marshall. Producenti na projektu su Robert Teitel, Brad Pitt, Jeremy Kleiner, Dede Gardner, Ziggy Marley, Rita Marley i Cedella Marley, dok su za izvršnu produkciju zaduženi Richard Hewitt, Orly Marley i Matt Solodky.
▪️U ponedjeljak, 19.02.2024.godine dječiji film “ŠKOLA MAGIČNIH ŽIVOTINJA 2” u 18:30 sati
ŠKOLA MAGIČNIH ŽIVOTINJA 2 je nastavak voljene avanture sa animiranim životinjama u CGI-u. Priča prati Idu i Benija, koji pohađaju Vinterštajn školu, koja i nije obična, već škola magičnih životinja, a povodom školske godišnjice učenici žele da izvedu mjuzikl. Hoc´e li se probe završiti u haosu ili c´e se razred usredsrediti na predstavu? I šta se dešava sa čudnim rupama u školskom dvorištu? Uz pomoc´ svojih magičnih životinja, moraće da riješe misterioznu zagonetku i da nauče ono što je zaista važno: timski rad.
▪️U četvrtak, 22.02.2024.godine film ” MADAME WEB” u 19:30 sati
Za razliku od tipičnog žanra, Madame Web priča samostalnu priču o podrijetlu jedne od najzagonetnijih junakinja izdavačke kuće Marvel.
U napetom trileru glumi Dakota Johnson kao Cassandra Webb, bolničarka na Manhattanu koja se suočava s otkrićima o svojoj prošlosti, povezuje se s tri mlade žene predodređene za moćnu budućnost…ako uspiju preživjeti smrtonosnu sadašnjost.