Mjesec juni u JU “Centar za kulturu” Goražde i Bioskopu Goražde

Mjesec juni u JU “Centar za kulturu” Goražde i Bioskopu Goražde donosi raznovrstan program za sve uzraste:

 • U nedjelju, 02.06.2024.godine u 11:00 sati u Domu mladih Centra za kulturu uvodne radionice plesa sa HU – Holističkim Udruženjem iz Sarajevo. Prva radionica plesa namjenjena je za sve uzraste djece, te na samoj radionici vršit će se upis djeteta za radionicu plesa koju žele.
 • U ponedjeljak, 03.06.2024.godine u 20:00 sati u okviru Sedmice njemačkog filma biti će prikazan film “Elah” u režiji: Milena Aboyana.
 • U utorak, 04.06.2024.godine u 20:00 sati u okviru Sedmice njemačkog filma biti će prikazan film “Obični ljudi” u režiji: Sophie Linnenbaum.
 • U srijedu, 05.06.2024.godine u 20:00 sati u okviru Sedmice njemačkog filma biti će prikazan film “Sedam zima u Teheranu” u režiji: Steffi Niederzoll.
 • U četvrtak, 06.06.2024.godine u 20:00 sati u okviru Sedmice njemačkog filma biti će prikazan film “Maline s senfom” u režiji: Rutha Olshana.
 • U petak, 07.06.2024.godine u 20:00 sati u okviru Sedmice njemačkog filma biti će prikazan film “Rabiye Kurnaz vs. George W.Bush” u režiji: Andreasa Dresena.
 • U četvrtak, 13.06.2024.godine održat će se promocija knjige autorice Jasminke Šipke „Praktikum govornog jezika“ u 19:00 sati – Mala sala Centra za kulturu.
 • U četvrtak, 13.06.2024.godine u 20:00 sati biti će prikazan film ” IZAZIVAČI”. Zakoračite na teniski teren kroz dramu “Izazivači”, kinematografsko remek-djelo koje predstavlja Zendayu u njezinoj najtransformativnijoj ulozi do sada. “Izazivači” ili “Challengers”, kako se zove na engleskom, intenzivno je putovanje kroz dinamiku odnosa, moći i sporta. Scenarij, bogat oštrim dijalozima i dojmljivim trenucima, obećava vas držati u iščekivanju do samog kraja.
 • U petak, 14.06.2024.godine održat će se u Velikoj sali Centra za kulturu u 19:30 sati tradicionalni Bajramski koncert „Nek mirišu avlije“.
 • U subotu, 15.06.2024.godine u 12:00 sati biti će prikazan film “Izmišljeni prijatelji“, scenariste i režisera Johna Krasinskog. Film Izmišljeni prijatelji govori o djevojčici koja otkriva da odjednom može da vidi svačije izmišljene prijatelje – i šta radi sa tom supermoći – dok se upušta u magičnu avanturu ponovnog povezivanja zaboravljenih izmišljenih prijatelja sa njihovom djecom. U filmu glume Ryan Reynolds, John Krasinski, Cailey Fleming, Fiona Shaw, a čudesnim jedinstvenim likovima koji odražavaju nevjerovatnu moć dečje mašte glasove pozajmljuju Phoebe Waller-Bridge, Louis Gossett Jr., Alan Kim, Liza Colón-Zayas, Steve Carell i mnogi drugi.
 • U četvrtak, 20.06.2024.godine u 20:00 sati biti će prikazan triler “Bajkeri, reditelja Jeffa Nicholsa. Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardyjem i Normanom Reedusom u glavnim ulogama, prati uspon motociklističkog kluba sa srednjeg zapada, po imenu Vandali. Posmatran kroz živote svojih članova, klub se tokom jedne decenije razvija od običnog mjesta gdje se okupljaju lokalni autsajderi u zlokobnu bandu, koja ugrožava jedinstven način života originalne grupe.
 • U petak, 21.06.2024.godine u saradnji sa JU Centar za kulturu Goražde Projekat “Teatar u kvartu” Udruženja za kulturu i obrazovanje “Pogon” stiže u Goražde. Posjetitelji u Goraždu na Platou Centra za kulturu 21.06.2024.godine /petak/ u cjelodnevnom programu moći će pogledati tri predstave. Projekat ‘Teatar u kvartu’ nastoji dovesti teatar u gradske četvrti, lokalne parkove, igrališta i javne prostore, te na taj način obogatiti kulturni sadržaj bh. gradova. Mladi umjetnici u saradnji sa afirmisanim umjetnicima, u samo 24 sata kreirali su tri petnaestominutne uzbudljive kratke predstave, otkrivajući nove potencijale gradova i osvajajući javne prostore.
 • U četvrtak, 27.06.2024.godine u 13:00 sati u Maloj Sali Cenra za kulturu Goražde održat će se promocija slikovnice “Ko se smije lijepoj Kameli?” autorice Sanje Seferović Drnovšek Sanja Seferović Drnovšek, gošća iz Čikaga, je edukatorica u američkim osnovnim školama, članica Društva pisaca BIH, autorica slikovnica “Ko se smije lijepoj Kameli? ” ( Lijepa riječ Tuzla 2022, ilustratorica Lara Dorin ) i “Treba li bumbar Zii naočale?” ( Lijepa riječ Tuzla, 2021, ilustratorica Jiana Quimson-Baez).
 • U četvrtak, 27.06.2024.godine u 20:00 sati biti će prikazan film „Mjesto tišine: Dan prvi“. Dugo očekivani film Mjesto tišine: Dan prvi(A Quiet Place: Day One), pod redateljskom palicom Michaela Sarnoskog i s oskarovkom Lupitom Nyong’o u uzbudljivoj glavnoj ulozi nudi dublji uvid u zastrašujući prvi dan kada su tajanstvena bića započela svoju invaziju, postavljajući temelje za katastrofalnu tišinu koja obavija svijet. Mjesto tišine: Dan prvi vraća nas na početke jezive tišine koja definira film. Ovaj prequel produbljuje užas dolaska tajanstvenih bića u New York, istražujući kako likovi navigiraju svijetom u kojem zvuk znači smrt. Uz Oscarom nagrađenu Lupitu Nyong’o, u filmu glume još i Joseph Quinn, Alex Wolff i Denis O’Hare i Djimon Hounsou.