Mjesec maj u JU “Centar za kulturu” Goražde i Bioskopu Goražde

Mjesec maj u JU “Centar za kulturu” Goražde i Bioskopu Goražde donosi raznovrstan program za sve uzraste:
▪️U četvrtak, 09.05.2024.godine u 20:00 sati biti će prikazan film ” PULS GRADA”.
Napeti triler u režiji Jean-Stéphanea Sauvairea, sa Seanom Pennom u Tyeom Sheridanom u glavnim ulogama. Film se temelji na romanu Shannon Burke iz 2008. pod naslovom Black Flies.
Početnik u hitnoj medicinskoj službi, Ollie Cross (Tye Sheridan), prolazi kroz noći nabijene adrenalinom u ambulantama u Brownsvilleu, Brooklynu, dok dane provodi učenjem za medicinske ispite u Chinatownu. Radom uz iskusnog tehničara hitne pomoći Genea Rutkovskog (Sean Penn), Cross iz prve ruke doživi sve čari i nedaće njihovog posla dok se njegov odnos s Rutkovskim nalazi na testu, posebno kada se nađe u etičkim dilemama koje bi mogle značiti život ili smrt. Pod njegovim mentorstvom Cross odrađuje pozive koji često i njihove živote dovode u opasnost, iako samo žele spasiti tuđe živote.
U filmu također glume Mike Tyson, Katherine Waterson, Kali Reis i Michael Pitt.
▪️U petak, 17.05.2024.godine odigrat će se hit predstava za djecu Spider-Man u 18.ooh.
▪️U četvrtak, 23.05.2024.godine u 20:00 sati biti će prikazana romantična komedija “JORGOVANI”, reditelja Siniše Cvetića.
Zvijezde su ljudi, a ljudi su svakojaki. JORGOVANI su satira, a satire nekad nisu samo smiješne.
Katarina (Sloboda Mićalović) i Igor (Ivan Bosiljčić),glavna glumaca i glumac melodramske TV serije “Kad zamirišu jorgovani” su zajedno i na ekranu i van njega. Iako nerazvdvojni, dugo nisu ni čuli ni videli…Sve do dodjele nagrada za najbolju seriju godine,gdje će se cijela ekipa okupiti i gdje će zajedno otkriti da prljav veš smrdi više ako je firmiran.
Postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.
▪️U subotu, 25.05.2024.godine biti će prikazan animirani film “BABA JAGA, reditelja Vladimira Sakova.
U bajkovitom kraljevstvu, u kolibi kraj močvare živi riđokosa vještica Jaga zajedno sa svojim mačkom pronalazačem i veselim kućnim vilenjacima. Da bi postala bolja vještica potrebna joj je Knjiga čarolija, koju je prije mnogo godina ukrala zla čarobnica Beladona. Jednog dana, neočekivana posjeta princeze Safir nudi Jagi priliku da se obračuna sa svojim zakletim neprijateljem.
▪️U četvrtak, 30.05.2024.godine u 20:00 sati biti će prikazana akcijska komedija “HIT MAN”, reditelja Richarda Linklatera.