Mjesec mart u JU “Centar za kulturu” Goražde i Bioskopu Goražde

Mjesec mart u JU “Centar za kulturu” Goražde i Bioskopu Goražde donosi raznovrstan program za sve uzraste

  • U nedjelju, 03.03.2024.godine u 20:00 sati kabare komedija “NAS DVE”

          Duhovita, zabavna i veoma atraktivna priča o ženi, koja je opsjednuta  karijerom i njenom  alter-egu, kojem nedostaje ljubav. Jedna od “njih dve” bombarduje  publiku  receptima, savjetima i novim metodama  za  uspjeh u društvu . Dok se druga, nježnija  verzija nje same, pjesmom bori za ljubav, romantiku  i “ono malo duše”. Dve potpuno različite žene  spaja jedno kabaretsko veče u kojem “spontano”, pjeva, glumi i nazdravlja životu. U ovim urbanim vremenima, gdje zarad karijere, sve više žena zanemaruje prirodu, materinstvo, ljubav, kabare je podrška prirodno lijepoj i nježnoj ženi. Tekst, režija, gluma : Tatjana Kecman  Pjeva: Ana Radonjić.

  • U srijedu, 06.03.2024.godine u 19:00 sati Predramazanski koncert “U SUSRET RAMAZANU”

JU “Centar za kulturu” Goražde organizuje predramazanski koncert “U SUSRET RAMAZANU”. Učesnici koncerta: Hor Centra za kulturu, Hor El Kewser, učenici OŠ “Ustikolina”, JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde, Ansambl narodnih igara i pjesama JU “Centar za kulturu” Goražde, članovi amaterske pozorišne scene Centra za kulturu i učenici OŠ “Husein ef.Đozo”, izvođači sevadalinki.

  • U četvrtak, 07.03.2024. godine u 19:30 sati film “U ZEMLJI SVETACA I GREŠNIKA”

U glavnoj ulozi Liam Neeson koji ponovno surađuje s redateljem Robertom Lorenzom, s kojim je surađivao 2021. godine na filmu Zaštitnik. Radnja filma smještena je u 1970-e godine i prati Finbara Murphyja, novoumirovljenog plaćenika koji silno želi svoju prošlost ostaviti iza sebe.
Finbar vodi miran život u obalnom gradu Glen Colm Cille, daleko od političkog nasilja koje muči ostatak zemlje. No kada zlokobna grupa terorista stigne u njegovo mjesto, predvođena nemilosrdnom ženom imena Doireann, Finbar nema izbora nego se uključiti u opaku igru mačke i miša, odabirući između otkrivanja svog tajnog identiteta i sigurnosti svojih prijatelja i susjeda.

  • U ponedjeljak, 11.03.2024. godine u 18:30 sati animirani film “KUNG FU PANDA 4”

Ovog proljeća, ikona komedije Jack Black vraća se svojoj ulozi Poa, najnevjerojatnijeg majstora kung fua na svijetu, s urnebesnim novim poglavljem omiljene akcijsko-komedijske franšize DreamWorks Animationa – Kung Fu Panda 4.

  • U četvrtak, 14.03.2024.godine u 19:30 sati film “MIAMI BICI 2”

Radnja filma prati dva Rumunja koji se žele preseliti u Los Angeles s namjerom da osnuju tvrtku za proizvodnju filmova koju bi mogli koristiti kao paravan za svoje ilegalne operacije s drogom. Ovo je Iliejeva ideja koja uvjerava Iona da mu se pridruži, znajući da su Iona oduvijek privlačile holivudske zvijezde. Stigavši u LA naši junaci susrest će jednu holivudsku zvijezdu i taj će im susret potpuno promijeniti život.

  • U četvrtak, 21.03.2024.godine u 19:30 sati film “ARTHUR THE KING”

U filmu “Arthur the King” pratimo putovanje profesionalnog avanturističkog trkača Michaela Lighta (Mark Wahlberg) koji, nastojeći iskoristiti svoju posljednju priliku za pobjedu, uvjerava sponzora da ga podrži u natjecanju za Svjetsko prvenstvo u avanturističkom trčanju u Dominikanskoj Republici.

Michael i njegova ekipa izuzetnih sportaša, uključujući Simu Liua, Nathalie Emmanuel i Alija Sulimana, nađu se pred nezamislivim izazovom – 435 milja neprekidnog trčanja, plivanja i veslanja kroz najnepristupačniju i najzahtjevniju regiju u zemlji.

Film “Arthur the King” donosi snažnu poruku o nadi, prijateljstvu i nepokolebljivoj odanosti. Priča o Michaelu, Arthuru i njihovoj ekipi ispunjena je neočekivanim preokretima, nepredvidivim izazovima i nezaboravnim trenucima koji će vas oduševiti i inspirirati. Spremi se za uzbudljivu i emotivnu avanturu koja će te ostaviti bez daha.

  • U četvrtak, 28.03.2024.godine u 19:00 sati pozorišna predstava “DJELIDBA” Kamerni Teatar 55 prema tekstu Skendera Kulenovića

Radnja komada započinje nakon Petog svjetskog rata, kada u selo Gluha Bukovica, stiže humanitarna pomoć u robi i stoci. Pomoć treba podijeliti mještanima koji su gotovo sve izgubili u ratnim pustošenjima, razaranjima i paležima.  A ko će je bolje podijeliti, nego predstavnici naša tri najpoznatija naroda. Sve u pravdi, ljubavi i poštenju. I sve se radi i dijeli, kao i uvijek na ovim prostorima, u jedinom prostoru koji nam je svima zauvijek zajednički, nepodjeljiv i poznat – kafani.

Seoska kafana „Tufkina kafa“, postaje simbol ničije i svačije zemlje, svojevrsna narodna skupština na čijoj tribini se srčano izmjenjuju predstavnici-odbornici svojih naroda, a, zapravo, borci za svoje privatne interese. U ime naroda, u ime nacije, u ime pravde i poštenja, ovi ‘najbolji sinovi i kćeri’ svojih naroda, bez imalo stida, pune svoje džepove, spletkare jedni protiv drugih, lažu i podvaljuju, kao da prije Petog, nije bilo prethodna četiri, i kao da, po svemu sudeći, ni Deseti svjetski rat, nikada ništa i nikoga promijeniti na ovim prostorima neće. Ili ne može.

  • U petak, 29.03.2024.godine u 19:30 sati film “POSLEDNJI STRELAC”

Nenad Kuruzović je bivši pripadnik tajnih službi. Vodi miran, penzionerski život, živi u stanu sa psom. Jedino društvo koje ima je susjeda Olivera, profesorica francuskog.
Desetak godina ranije, Nenadova žena pogiba u zasjedi koja je bila namijenjena njemu. Naime, Nenad je bio na tragu velikog narko dilera, međutim, nakon pogibije nedužne žene, kriminalac bježi preko granice. Razočaran u službu i vlast koja je omogućila kriminalcu bijeg, Nenad napušta službu i odlazi u prijevremenu penziju.
Zaplet počinje kada se narko diler vraća u Beograd, a služba se javlja Nenadu i traži od njega likvidaciju, računajući na njegovu želju za osvetom. Iako, nekada željan osvete, Nenad nije oduševljen prijedlogom. Istog dana, dobiva nemoralnu ponudu i od kriminalca Markovića.
U igri mačke i miša, njih se dvojica moraju suočiti s osobnim demonima i željom za iskupljenjem vlastite duše.