NOĆ FOLKLORA, GRUPA DIVANHANA I EKO DRINSKA REGATA OBILJEŽILI ŠESTI DAN FESTIVALA

Šestu, pretposljednju fesivalsku noć obilježili su nastupi folklornih društava i grupe Divanhana.

Ulice grada i sinoć su bile pune, a u sklopu dnevnih aktivnosti, radionica, likovne kolonije i drugih sadržaja, jučer je održana i EKO Drinska regata prijateljstva Ustikolina – Goražde 2023., u kojoj je učestvovalo više od 400 učesnika. Riječ je o cjelodnevnom programu koji je zasigurno privukao veliku pažnju.

U Maloj sali CZK održane su dvije promocije knjiga i to ‘’Pjesma je dar trenutka’’ autora prof. Milorada Kostića, promotor je bila Elma Ahmetspahić, te promocija knjige ‘’Hadžibeg’’ autora Kemala Čopre, promotori su bili Mirza Mušija-glumac, Irfan Kasumović glumac uz muzičku pratnju Zanina Berbića-saz.

Noć folklore i sevdaha obilježili su nastupi KUD-a ‘’Saobraćajac’’ Sarajevo, KUD-a ‘’Prosvjeta’’ Rudo, KUD –a ‘’Mladi Metalac’’ Hadžići, ANIP-a CZK Goražde i KUD-a ‘’Azot’’ Vitkovići. Nakon njih na glavnoj bini nastupila je grupa Divanhana, čiji nastup sa oduševljenjem je pratila velika publika.

Večeras je posljednja festivalska noć i zatvaranje Festivala, a nastupit će Dado Topić i Paranoid, Hrvatska/BiH i grupa S.A.R.S., Srbija