Novi pozorišni iskorak Teatra mladih Goražde „ FLASH BACK“ – UNIVERZALNA PRIČA O NAMA

Zaljubljenici u pozorište i pozorišnu igru, članice i članovi Teatra mladih Goražde, načinili su novi iskorak, prije svega, u ozbiljnom promišljanju svijeta u kome živimo i odnosa među ljudima globalno, i ovom našem lokalnom mikrokosmosu.

Priču o svijetu u kome vlada popriličan haos i u kome su napadnute osnovne humanističke vrijednosti na svim nivoima, našem malom svijetu kojim caruju sebičnost, malograđanština, pohlepa, niske strasti, neukost i primitivizam u odnosima među ljudima, mladi glumci amateri ispričali su u predstavi znakovita naslova “Flash back“

Postavljajući i predstavu i publiku na pozornicu velike sale goraždanskog Centra za kulturu, ansambl Teatra mladih Goražde, zapravo je i gledaoce uključio kao aktere ove predstave, dokazujući i na taj način da smo zapravo svi dio tog opšte priče čija radnja i mogući, konačni ishod ne ostavlja mnogo mjesta za ljudsku nadu u dobar rasplet. Vidjeli smo i čuli priču koja upozorava ali i poziva da se mijenjamo. Na bolje, naravno.

U pozorišnoj igri ansambla koji je autor kompletne predstave korištena su savremena tehnološka sredstva, ali je ipak, u svakodnevnu priču i jezik upakovana moderna satira, omogućila da se sa pozornice pošalju snažne i višeznačne poruke.

K. Sl