OBILJEŽAVANJE 11. GODIŠNJICE PARKA „PLAVI CVIJET“

Prije 11. godina našem gradu ovaj prelijepi park poklonila je organizacija SOS Balkanes, zaslužna za sve to bila je Irene Kormenzana. Irene nije bila na obilježavanju, ali njena djela su tu koja svjedoče ljubav i prijateljstvo koja pokreće planine.

Ovaj prelijepi park simbol je ljubavi i prijateljstva između dva grada Donostija – Baskija i Grada Goražda.

Odlukom Gradskog Vijeća park „Plavi cvijet“ dat je na upravljanje Javnoj Ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde. Park „Plavi cvijet“ je rekreativno – edukativni centar čiji rad se bazira na promovisanju i razvijanju osnovnih vrijednosti kod djece; srdačnosti, solidarnosti, kreativnosti, jednakosti.

Park „Plavi cvijet“ okuplja svakodnevno djecu i aktivnosti se provode tokom cijele kalendarske godine, sa planiranim mjesečnim i dnevnim temama.

Kako je kazala koordinator Parka „Plavi cvijet „ Lejla Medošević – Muslić, zbog pojave izazvane korona virusom aktivnosti su se provodile otežano i uz primjenu važećih preporuka i uputa izdatih od strane nadležnih institucija.

Na obilježavanju 11. godišnjice parka „Plavi cvijet“ prisutnima, predstavnicima Zakonodavne, Izvršne vlasti, roditeljima i mališanima se obratila koodinatorica Lejla Medošević – Muslić , uputila čestitke te se ukratko osvrnula o radu parka „Plavi cvijet“ i njihovim aktivnostima.

Prisutne su pozdravili i čestitke uputili direktor JU za Predškolski odgoj i obrazovanje Emina Selimović, pomoćnik gradonačelnika dr.sci. Sanid Zirak, ispred roditelja koordinatorici Lejli Medošević Muslić za njene zasluge, ljubav i pažnju koju pruža mališanima u Parku, Nataša Todorović uručila je poklon u znak zahvalnosti, te kazala kako ovo znanje koje donose iz Parka u mnogome im koristi tokom nastavka školovanja.

U prelijepim koreografijama, recitalima, ritmičkim tačkama, horskim izvedbama,  koje su pripremili mališani sa svojim tetama uživali su mnogobrojni gosti i roditelji. Ovu prelijepu priredbu i njene sadržaje na simpatičan i djeci svojstven način prisutnima je kroz voditeljski dio pokazala Azra Bašić kako i djevojčice i dječaci znaju raditi posao odraslih.