ODRŽAN ORGANIZACIONI ODBOR 24. INTERNACIONALNOG FESTIVALA PRIJATELJSTVA

U Maloj Sali JU Centar za kulturu Goražde održan je Organizacioni odbor 24. Internacionalnog Festivala prijateljstva Goražde 2021. Organizacioni odbor  jednoglasno je usvojio odluku da se ovogodišnji Festival prijateljstva održi u periodu od 1. do 7. Avgusta 2021. godine. Sastanku Organizacionog odbora prisustvovali su predsjednik Organizacionog odbora gradonačelnik Ernest Imamović, pomoćnik gradonačelnika dr.Sanid Zirak, direktor JU Centra za kulturu Murat  Fejzić, te članovi Omer Kadić, Mensura Sijerčić, Safet Gušo, Lejla Medošević-Muslić, Dženis Ćulov, Kenan Garčević, Enver Krajišnik, Vahida Hadžiahmetović, Elvira Aganović i Enes Džemidžić.

Na sastanku, na prijedlog člana odbora Dženisa Ćulova da se „ Eko drinska regata prijateljstva“ održi 8.8.2021. godine koju je odbor i usvojio. Također, na sastanku je bilo još  konstruktivnih prijedloga članova odbora koji su također jednoglasno usvojeni i uvrstiće se u festivalske sadržaje.

 

O samom festivalu i sadržajima, organizaciji i šta to građane Goražda očekuje tokom mjeseca avgusta za Glas Goražda kazao je predsjednik Organizacionog odbora gradonačelnik Ernest Imamović.

„Ove godine ćemo ipak organizovati Festival prijateljstva onako kako građani Goražda to zaslužuju. Poslali smo upit Kantonalnom kriznom štabu, vezano za organizaciju Festivala prijateljstva i u naredom periodu očekujemo odgovor od kriznog štaba kako bi mogli krenuti u organizaciju festivala. Nemamo puno vremena i nisam zadovoljan dinamikom organizacije festivala, a ono što je planirano za narednu godinu, formirat će se tijelo koje će ozbiljno pristupiti organizaciji festivala, kako bi festival vratio svoj stari sjaj kako to grad Goražde i zaslužuje. Ove godine ćemo to organizovati na više lokacija, napraviti u mjerama moguće epidemiološke situacije, kao i finansijskog dijela. Molim sve građane  Goražda i inostranstva, muzičare i sve one koji će uzeti učešće na festivalu, obzirom na epidemiološku situaciju i manjeg priliva sredstava u budžete da imaju razumijevanja kako bi u konačnici organizirali festival, na kojemu će ljubitelji pozorišta, književnosti, sporta, muzičke umjetnosti moći uživati tokom avgusta mjeseca, kao u periodu kada se to organiziralo u vrijeme mandata načelnika (rahmetli) Mersudina Koža i svih drugih načelnika i gradonačelnika koji su organizirali dosadašnje festivale. Svaki Festival prijateljstva počinjao je spektakularnim vatrometom i nastupom muzičkih zvijezda, te ćemo i ove godine uraditi na isti način.“ kazao nam je gradonačelnik  Goražda.

 

Organizacioni odbor Festivala prijateljstva nastaviće kontinuirano raditi i pratiti epidemiološke mjere Kantonalnog kriznog štaba.