Održana promocija romana “Anam’on” autora Irfana Gazdića i dokumentarni film „Oficir, a veliki džentlmen“ posvećen Mustafi Hajrulahoviću Talijanu

U Maloj sali Centra za kulturu održana je promocija  romana “Anam’on” autora Irfana Gazdića, u sklopu Programa obilježavanja 18. septembra, Dana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Dana Grada Goražda, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Gradsko društvo Goražde, a pod organizacijskim pokroviteljstvom Vlade BPK Goražde.

Na promociji je ukazano na značaj obilježavanja događaja iz naše ne tako davne prošlosti, kako bi mogli generacijama koje dolaze ponuditi sigurnu budućnost. A pisana riječ je najblji način da mlade ljude usmjerimo na pravi put. Upravo o tome kako je nekada teško raspoznati putokaze na životnim putevima, govori i roman „Anam’on“ mladog bosanskohercegovačkog književnika, pred kojim je sigurno uspješan stvaralački put, Irfana Gazdića.
Promotori ove knjige bili su Alija Lapo i Emina Hadżić.
Nakon promocije knjige u Velikoj sali JU „Centra za kulturu“ Goražde prikazan je dokumentarni film „Oficir, a veliki džentlmen“ posvećen generalu Mustafi Hajrulahoviću Talijanu, ratnom komandantu Prvog korpusa Armije BiH i njegovom neizmjernom doprinosu odbrani Sarajeva i BiH.
U filmu su brojne izjave i svjedočenja prijatelja i saboraca  Mustafe Hajrulahovića koje govore o njegovom životnom putu sa posebnim osvrtom na period odbrane BiH.