POBJEDNIK PRVE MEĐUNARODNE UTRKE PRIJATELJSTVA GORAŽDE EMIR HASTOR

UTRKA ISPUNILA OČEKIVANJA ORGANIZATORA I POSJETITELJA
Na prvoj međunarodnoj utrci prijateljstva u organizaciji Atletskog kluba Goražde koja se održala pod motom “Dobro došli u grad prijateljstva,dobrih ljudi, i sporta” prvo mjesto osvojio je Emir Hastor(16:28),na drugom mjestu završio je Alija Imamovic(16:49) iz Sarajeva,dok je trecu poziciju zauzeo Sreto Krstić(17:24) iz Beograda.U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Slađana Stamenković(18:35) iz Beograda,na drugom mjestu je završila Adela Comor(19:19) iz Sarajeva,dok je Amela Trozić(20:36) iz Sanskog Mosta trku zavrsila kao trećeplasirana.Trka je okupila učesnike iz 6 zemalja (Hrvatske, Francuske, Amerike, Švedske, Srbije, Slovačke i raznih krajeva BiH). i preko 500 učesnika razlicitih uzrasta.Posebnu draž trci dali su najmlađi učesnici koji su trčali kraće dionice od 100,150,200,250 i 300 m,da bi potom uslijedila glavna trka od 5 km koja je krenula iz Omladinske ulice gdje je bio i cilj.Trku je uspješno završilo 247 ucesnika.Učešće u trci uzeo je i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović kao i ministar za obrazovanje i mlade Arman Bešlija.Da se radilo o istinskom festivalu atletike u nasem gradu vidjelo se i po brojnim sponzorima koji su podrzali ovu manifestaciju. Treba istaći i veliki broj volontera koji su radili sinhronizovano i logistički doprinijeli organizaciji mitinga. Na kraju su učesnicima uručene medalje i plakete, a među ostalim Atletski klub uručio je proslavljenom olimpijcu i maratoncu Islamu Đugumu za nesebičan doprinos razvoju atletike u BiH i prenošenje znanja i iskustva mlađim generacijama. Đugum je istakao poseban značaj u promociji atletskog sporta u kojem je potrebno ulagati više jer ovaj sport daje najviše sportista u međunarodnim takmičenjima.
“Ovo je jedna sjajna manifestcaija koja doprinosi razvoju i promociji atletike koja je nekako na marginama, ali i promociji grada. Sve čestitke AK Goražde na sjajnoj organizaciji“ – kazao je Đugum.
Oraganizator ove manifestacije ispred atletskog kluba Goražde Zaim Šuman istakao je izuzetno zahtjevnu organizaciju koja je trajala mjesec dana.
“Goražde je uistinu bio grad sporta, atletike i grad prijatelja. Ponosni smo što je sve proteklo najboljem mogućem redu a učesnici koji su stigli iz regiona i brojnih gradova BiH svojim sjajnim utiscima potvrdili su da smo bili dobri domaćini. Vidimo se na drugoj utrci naredne godine“-porucio je Zaim Šuman.