Predstava “Hadžera”

Predstava “Hadžera”, 25.novembra u 19:00 sati Kino sala Centra za kulturu.

Multimedijalni performans Hadžera, posvećen žrtvama ratova u BiH i genocida u Srebrenici. Očuvanje i njegovanje kulture sjećanja na brojne žrtve ratnih stradanja predstavlja našu ljudsku i civilizacijsku obavezu. Performans Hadžera sadrži spoj glume, plesa i muzike, te prikazuje dijagonalu stradanja bošnjačkog naroda u ratovima koji su zadesili naše prostore. Hadžera je potresna i emotivna priča o dva srebrenička cvijeta iz različitih vremenskih okvira,ispričana tihom patnjomi drhtavim glasovima nečijih nesuđenih, od zločinačke ruke zaustavljenih, supruga, majki, dobrih sestara… Priča je ovo o prekinutim nadanjima, snovima, zaustavljenim koracima… Sadrži niz ispovijesti ispričanih kroz monološke forme stradanja bošnjačkog naroda iz cijele Bosne i Hercegovine. Dvije čiste duše se susreću negdje gdje boli nema i gdje je smrt olakšanje,pripovijedajući svoje patnje i stradanja svakome ko želi da ih sluša…

Autor teksta je Kasim Ćustović, režiju potpisuje Riad Ljutović, a dramatizaciju teksta Džejna Hodžić.
Glavne uloge igraju bosanskohercegovačke glumice Merima Lepić Redžepović i Vanesa Glođo, uz muzičku pratnju Zanina Berbića i Alme Subašić.

Molimo Vas da prilikom dolaska na predstavu poštujete sve propisane epidemiološke mjere (maska i dezinfekcija ruku na ulazu).

ULAZ BESPLATAN!