PREDSTAVA “ONOMATOBLEJA”

Dobro poznata ekipa satiričara iz Mostara pod nazivom Onomatobleja, kroz humor želi ukazati na besmisao stereotipa, i njihove opasnosti za zdrav razum.

„Posmatrali smo našu stvarnost i pretočili je u jezik satire. Smatramo da kada neku predrasudu izdvojimo iz konteksta i kažemo je na pozornici, onda publika postaje svjesna njene apsurdnosti – tako nastaje humor Onomatobleje. Predstava sadrdži elemente stand-up komedije, skečeve, imamo čak i rap-battle. Odlučili smo da napokon riješimo pitanje ko je počeo rat, ko je pobijedio u ratu i čija je Bosna i Hercegovina, i shvatili smo da je najbolji mogući način rap-battle“ – objasnili su autori Onomatobleja Showa.

Nikola, Luka i Omer u predstavi igraju lepezu živopisnih likova, čija su imena: Random Lovac,  Zdena Pičeta,  Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali.  Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

 

Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet. I jedno i drugo nudi nam Onomatobleja Show – predstava koja će bojama britkog humora obilježiti jesen 2019 i zimu 2020.

Velika sala Centra za kulturu 

16.01.2020. godine /ČETVRTAK/ U 19:00 sati

ULAZ BESPLATAN

Predstava nije primjerena za mlađe ispod 15 godina