Predstava “Prah” oduševila goraždansku publiku

Na pozornici Centra za kulturu  odigrana je predstava “Prah”, a u glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije publika je uživala gledajući izvrsne glumce Gordanu Boban i Mirsada Tuku.
Ova drama s elementima komedije, u kojoj je jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.
Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri i na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje glumaca. Duhovito ispisani dijalozi, prepuni komičnih preokreta, nas podsjećaju da je sreća u nama, te da je život lijep i bez miliona.
Predstava “Prah”, projekt je Altteatara u koprodukciji sa Centrom za kulturu Sarajevo. Dramu “Prah” mađarskog autora Györgya Spiróa režira Miralem Zupčević. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.