Predstavljen roman-hronika “Mali Vojnik” autorice Sadete Škrijelj-Šahman

Roman-hronika “Mali vojnik” autorice Sadete Škrijelj-Šahman, predstavljen je danas u Maloj sali Centra za kulturu, u okviru programa obilježavanja 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Moderator i promotor današnje promocije knjige Mr.sc. Emina Hadžić , kazala da je autorica na 200 stranica knjige ispisala svoje proživljene dane i noći u opkoljenom Sarajevu, a pored ostalog, nudi i svjedočenje o životu djece u ratnom okruženju.

– To je zbirka sjećanja i priča jedne žene, majke koja je doživjela i proživjela rat u BiH. Opisuje iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, njenu borbu preživljavanja. Kada ste majka malog djeteta, koje ima hiljadu i jedno pitanje, o tome šta je rat, zašto padaju granate.

– Autorica je bila je podrška borcima koji su išli na prve linije fronta, prije svega bila je velika podrška svom suprugu, borcu Armije R BiH, opisuje, kako ga je dočekivala, opisuje sreću svog malog sinčića kada bi mu otac dolazio sa fronta. Glavni lik je zapravo njen sin, taj mali vojnik, koji je odrastao u ratu – naglasila je Hadžić.

O knjizi je pred brojnom publikom, koju su, između ostalih, činili i đaci goraždanskih škola, govorila autorica   Sadeta Škrijelj -Šahman.

Knjigu je izdala Izdavačka kuća BMG Bosanska medijska grupa, a dizajn knjige je radio bosanskohercegovački umjetnik Mušo Šahman.