Press konferencija povodom XXIII Internacionalnog dječijeg festivala „ Šta se pjesmom sanja“ Goražde 2022.

   Na današnjoj press konferenciji, organizatori su predstavili  medijima  detalje vezane za XXIII Internacionalni dječiji festival „ Šta se pjesmom sanja“ Goražde 2022. koji će se održati u subotu 24.12.2022 godine sa početkom u 18:00 sati u Velkoj sali.

Pomoćnica gradonačelnika Službe za društvene djelatnosti, opću upravu i zajedničke poslove Samira Drakovac je predstavila novogodišnji program koji planira da provede Gradska uprava Grada Goražda i istakla da upravo isti počinje sa Dječijim festivalom i traje do 30.12.2022 godine, gdje će građani moći da uživaju u raznim sadržajima od promocija knjiga do koncerta koji će se održavati na platou JU “Centar za kulturu”.

Rukovodilac kulturno umjetničkog programa Mensura Sijerčić je najavila da će na ovogodišnjem Dječijem festivalu biti izvedeno 15 novih pjesama. Autori pjesama su iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Radujemo se novom susretu sa našim prijateljima koji su prisutni na Festivalu niz godina i podržavaju naše napore da afirmišemo sve stvaraoce za djecu i naravno najmlađe izvođače. Na Festivalu će biti dodjeljenje nagrade dječijeg žirija za prvo, drugo i treće mjesto, te nagrade stručnog žirija za prvo, drugo i treće mjesto za izvođače, kao i nagrade za najbolju muziku i tekst. Ove godine pored pomenutih nagrada biće iznenađenja i još poklona za naše najmlađe. U vrijeme dok žiriji budu donosili odluke, biće izveden revijalni program  tokom koga će nastupiti  i učesnici sa ranijih dječijih festivala. Producent i ovogodišnjeg festivala je Adnan Mušanović koji uz mnogo pažnje pomaže da naš festival bude uspješan – kazala je Sijerčić.

Ovogodišnji festival počinje himnom dječijeg festivala “Goraždanska dječica“, a u natjecateljskom djelu biće izvedeno 15 novih kompozicija.