ŠESTA NOĆ FESTIVALA U DUHU SEVDAHA I NASTUPA DAVORA BADROVA

Šesta noć Festivala obilovala je sevdahom i zabavom do kasnih sati. Da noć bude nezaboravna pobrinuli su se domaći izvođači sevdalinke i narodnih pjesama: Kasim Lemezan, Salko Dervišević, Rijad Karić, Lejla Žuga, Bećir Obarčanin, Senad Hodžić, Jasko Čavrk, Amina Kunovac, Safet Bučo, Ahmedina Pljevljak, Belma Ramović, Zafir Kajević, Anela Fejzić, Elmedina Laličić, Almir Mirvić uz pratnju Narodnog orkestra Centra za kulturu.

Tokom večeri na glavnoj bini nizale su se pjesme jedna za drugom, a da takva atmosfera i ostane svojim nastupom omogućili su i Muški vokalno instrumentalni sastav “Behar”. Armin Mešanović svojim nastupom dobro je zagrijao dlanove i bio dobra uvertira mladom izvođaču novokomponovane muzike Davoru Badrovu.

Da nije za staro gvožđe kako je kazao na pressu dugogodišnji izvođač narodne muzike Slobodan Lalić dokazao je i na glavnoj bini. Njegove hitove mada mnogo mlađi posjetitelji pjevali su zajedno s njim. U tom duhu nastavio je zabavljati goste dobro poznati i priznati pjevač Ferid Avdić hitovima “Dijana ljubavi” “Tvoje oči plave”.

S.Turčalo