SJAJAN NASTUP ALEKSANDRE RADOVIĆ NA FESTIVALU PRIJATELJSTVA

Četvrti festivalski dan počeo je redovnim sadržajima ljetnim sajmom knjige i internacionalnom likovnom kolonijom ‘’Boje prijateljstva’’ nakon čega je u popodnevnim satima održana promocija historijske studije o kulturi smrti i nadgrobnica u Bosni I Hercegovini ‘’Od stećaka do nišana BiH ‘’ autora akademika Ibrahima Pašića. Promotori su bili akademik prof.dr. Dževad Jahić, prof.dr. Senadin Lavić i prof.dr. Sanjin Kodrić.

Nakon press konferencije program je nastavljen u večernjim satima još jednom promocijom knjige ‘’Čuvarkuća’’ uz muzičku pratnju autora Tarika Đođića. Promotori su bili Goran Milić, Ademir Kenović, Abdulah Sidran, Fahrudin Bečić i Adnan Rondić.

Ljubitelji pozorišta mogli su uživati u scenskom performansu ‘’Seobe lica’’. Ideja i režija: prof. Šemsudin Gegić – Udruženje za razvoj kreativnosti, produkcije i edukacije ‘’geg’’ BiH, CAD MONDO iz Italije. Prema riječima autora Festivalska izvedba u Goraždu je bh premijera i bit će na bosanskom jeziku, a svaka nova izvedba je rediteljski  je prilagođena mjestu  izvođenja što je specifično za ovaj performans.

Četvrta festivalska noć protekla je u znaku pop rock muzike a na centralnoj bini nastupili su goraždanski bendovi Kuda i Oratorij, Monstersound i Gangbangersi, a zvijezda večeri bila Aleksandra Radović koju je goraždanska publika dočekala uz ovacije i aplauz, a koja je svojim sjajnim nastupom oduševila publiku.

Sigurno sjajan koncert ove velike zvijezde brojnim goraždanima ostat će u lijepom sjećanju, jer je ovo prema riječima mnogih jedan od najboljih nastupa na Festivalu prijateljstva.