SJAJNA ATMOSFERA U GORAŽDU PRED POČETAK 26. ‘’INTERNACIONALNOG FESTIVALA PRIJATELJSTVA GORAŽDE 2023’’

Goraždani sa nestrpljenjem čekaju početak 26. ‘’Internacionalnog Festivala prijateljstva Goražde 2023’’, koji počinje u utorak 01. augusta. U naš grad stižu brojni gosti i prijatelji širom svijeta. Organizacioni odbor ovogodišnjeg Festivala potrudio se da napravi bogat i raznovrstan sadržaj. Cilj je vratiti Festivalu stari sjaj po čemu je Goražde prepoznatljivo širom regije i svijeta.

Kao uvertira samom program Festivala proteklog vikenda održan je sjajan program predfestivalskih dana, u sklopu kojeg je u subotu održana Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K, čiji organizator je Udruženje atletski klub ‘’Goražde’’ Goražde. Učešće u trkama uzelo je više od 300 učesnika od najmlađih do najstarijih učesnika. Održana je i šetnja za ozdravljenje u organizaciji UG ‘’Biser’’ Goražde. A u večernjim satima uslijedila je svirka No problem banda.

Nedjelju su brojni goraždani i drugi gosti  uživali na novotvorenom izletištu Gubavica iznad grada  u nastupima DJ-eva i bendova, a riječ je o Music Session koji je trajao cijeli dan.

Danas je na program Predfestivalsko veče u sklopu kojeg nastupaju djeca JU za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde, te muzički program gdje će nastupati goraždansk bendovi Vremena, Kuda i Oratorij i Boogy bangers.

Zvanično otvaranje festivala je najavljeno za sutra u 20:30h gdje će nakon bogatog programa koji će se održati na Velikoj bini na platou ispred Gradske dvorane, te spektakularnog vatrometa i himne festivala prvu veče nastupiti Emir and Frozen Camels, te Tony Cetinski.