SLAĐANA MANDIĆ I GRUPA SARR E ROMA SVOJIM NASTUPIMA ZABAVILI GORAŽDANSKU PUBLIKU

Drugi festivalski dan u gradu na Drini donio je niz zanimljivih sadržaja, tako je pored redovnog sadržaja – ljetnog sajma knjige, izložbe skulptura autora Jakuba Hubjera, radionica Internacionalne likovne kolonije/ILK i radionica za djecu u sklopu programa drugog festivalskog dana u ul. Zaima Imamovića otvoren je Sajam starih zanata Goražde 2022. Organizator Sajma je Opće udruženje ”Stari zanati” obrtnika Grada Goražda, a Sajam je okupio izlagače iz našeg Grada i BiH.

Svi ljubitelji knjige mogli su u Maloj sali Centra za kulturu prisustvovati promociji knjige Valerija Skrinjar Tvrz: ”TRILOGIJA O BOSNI” – romani ”Na svojoj, na plemenitoj”, ”Bosna i Soča”, ”Jutro u Bosni”, gdje su promotori bili Šimo Ešić i Sabina Mujezinović, dok je moderator bio Slavko Klisura.

Nakon promocije knjige ljubitelji pozorišta bili su u prilici pogledati zanimljivu predstavu amaterske pozorišne scene Centra za kulturu „Džemo, Džek i Hamdija“, scenariste Emine Bogdanić, u režiji Senade Aleta.

Velika bina bila je namijenjena za narodnu muziku. Publiku su zabavljali MVIS Behar, zatim Šeherston band & Ifeta Behmen koji su napravili odličnu atmosferu pred nastup Slađane Mandić i grupe Sarr e Roma koji su svojim nastupima zabavili goraždansku publiku.