SMRT DJEVOJČICE SA ŽIGICAMA Gorana Kulenovića u vašem kinu 28.septembra u 19.30h

Nakon svjetske premijere filma na Pula Film Festivalu, međunarodne premijere u okviru Open Air programa Sarajevo Film Festivala, te otvorenja Rab Film Festivala gdje je rasprodao čak 5 projekcija te uvjerljivo osvojene nagrade publike, triler Gorana Kulenovića „Smrt Djevojčice sa žigicama“ dolazi na redovni repertoar BH kina. Prošle sedmice, film je otvoren u Hrvatskim kinima gdje ga je pogledalo preko 5000 ljudi, uz hvalospjeve tamošnje filmske kritike.

Otok Rab, 1992. Na lokalnoj plaži pronađeno je unakaženo tijelo prostitutke Marillene. Istragu vodi lokalni policajac Mungos u saradnji sa svojim dobrim prijateljem Ferom, s kojim dijeli tragičnu tajnu iz djetinjstva. Na otoku na kojem svako svakog zna, niko nije nevin i svi su potencijalni krivci. Ko se krije iza ovog okrutnog zločina?

Redatelj filma je kultni hrvatski autor Goran Kulenović, tvorac po mnogima najboljih hrvatskih serija ikada (Bitange i princeze, Crno-bijeli svijet) te filma Pjevajte nešto ljubavno, najgledanijeg hrvatskog filma u kinima 2007. godine. Kulenović je jedan od rijetkih hrvatskih autora kome su svi radovi brzo postali cijenjeni i obožavani od kritike i publike. Zajedno s Ferićem, radio je na scenariju filma a prava zanimljivost adaptacije za sve gledatelje će biti kako film prikazuje brojne bizarnosti i groteske romana. Ulogu Fera, povratnika na Rab, glumi odlični Ozren Grabarić, a Mungosa utjelovljuje Goran Navojec, jedan od najvećih hrvatskih glumaca današnjice.

Živopisnu postavu otoka glume Jelena Lopatić, Iva Babić, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer, a u filmu se pojavljuju i BH glumci Elma Juković i Admir Šehović. Produkciju potpisuju Ivor Hadžiabdić i Antun Bahat iz Livada produkcije, a Ferićeva ekranizacija romana koji je preveden na nekoliko svjetskih jezika njihov je igrani prvijenac. BH koproducent filma je Mirsad Purivatra putem produkcijske kuće „2006“.

„Smrt djevojčice sa žigicama“ osvježava regionalne žanrovske filmove, jedinstven je, neobičan i svoj te spaja zvučnu postavu poznatu po kvalitetnim i popularnim filmovima, serijama i knjigama. Dođite u odabrana BH kina od 21.septembra i u distribuciji C2 film pogledajte ekranizacijju napetog triler romana koji je brzo postao besteseler.

 

28.09.2023.godine u 19.30h

Kino sala Centra za kulturu Goražde

Cijena ulaznice: 5 KM

Ulaznice se mogu nabaviti prije početka fima na biletarnici JU Centar za kulturu Goražde

KO JE UBIO MARILLENU SAZNAJTE 28. SEPTEMBRA U 19.30h!