SVE SPREMNO ZA POČETAK XXVI INTERNACIONALNOG ’’FESTIVALA PRIJATELJSTVA’’ U GORAŽDU

Goražde će od 1. do 7. augusta biti domaćin 26. Internacionalnog “Festivala prijateljstva”. Riječ je o jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog karaktera u regionu. Tim povodom danas je održana Press konferencija za medije i građane u Omladinskoj ulici.

TV Sarajevo, RTV BPK-a, Grad Goražde, JU „Centar za kulturu“, Instagram profil Festivala prijateljstva prenosili su uživo press konferenciju.

Sve počinje predfestivalskim danima i noćnom međunarodnom atletskom utrkom 5K (već 29.jula),  a tradicionalno od 1. augusta građani će uživati  u bojama prijateljstva Likovne kolonije, promocijama knjiga, maskenbalu na ulicama grada. Vraćamo mladosti  igre na žanju, dočekujemo Bosance i Hercegovce iz svijeta na prvom Danu dijaspore i pitanjem za njihovu treću generaciju, plešemo i pjevamo sa izvođačima na dvije bine, na Gubavici iznad grada i pred gradskom dvoranom, mladi se takmiče na popularnim igrama na žanju. Pop rock koncerti zvijezda domaće i regionalne scene, večeri tradicionalne muzike i plesa, ali i predvečernje druženje s novinarima u gradskim caffe prostorima, na Kafi sa… zvijezdama Festivala, bit će dio ovogodišnjeg Festivala istakli su na press konferenciju govornici gradonačelnik Grada Goražda Ernest Imamović, PR Festivala prijateljstva Elma Kazagić i član Organizacionog odbora Enes Džemidžić.

Ovogodišnji Festival bit će otvoren velikim koncertom Tony Cetinskog, dok će u program učestvovati i Emir & Frozen Camels.

Dobro došli u Goražde!

 

PROGRAM XXVI INTERNACIONALNOG „FESTIVALA PRIJATELJSTVA“ GORAŽDE 2023.