Tony Cetinski otvara 26. Festival prijateljstva u Goraždu

Internacionalni „Festival prijateljstva“ Goražde 2023. održat će se u periodu od 1. do 7. augusta, s tim da će u Programu Festivala biti i tri predfestivalske noći. Festival prijateljstva ove godine će otvoriti Tony Cetinski, potvrđeno je na današnjem sastanku Organizacionog odbora Festivala.
Uz koncerte pop – rok, zabavne i narodne muzike, veliku vrijednost Festivala svakako čine i tradicionalna Likovna kolonija “Boje prijateljstva”, brojne kreativne radionice za djecu, pozorišne predstave, sajam i promocije knjiga, Dan dijaspore. U programu su i večer folklornih ansambala, igre na žanju, zatim Eko-Drinska regata prijateljstva, 5K noćna utrka…
Dio Festivala bit će i Sajam starih zanata, revije frizura, Pet-friendly šatori. Pažnju posjetilaca, gurmana posebno, posve sigurno će privući i bosanska avlija na kojoj će posjetioci moći da kušaju tradicionalna bosanska jela, te niz drugih sadržaja koje će imati da vide posjetitelji ovogodišnjeg Festivala.
Konačan program XXVI Internacionalnog „Festivala prijateljstva“ Goražde 2023. bit će prezentovan na PRESS konferenciji koja će se odžati 14.07.2023.godine.
Dobro došli u Goražde!