U četvrtak online 21. Internacionalni dječiji festival “Šta se pjesmom sanja“

Dvadeset prvi internacionalni dječiji festival „Šta se pjesmom sanja“ održat će se u četvrtak 24. decembra u Goraždu.

Iz JU Centar za kulturu koja je organizator ove tradicionalne manifestacije na press konferenciji, poručili su da je sve spremno za ovaj događaj koji će se po prvi put,održati online formatu.

„Festival će se po prvi put zbog trenutne epidemiološke situacije održati bez prisustva publike, ali to neće umanjiti kvalitet ove manifestacije koja je prepoznatljiva ne samo u BiH već i zemljama regiona. Festival će se moći pratiti online na stranici JU Centar za kulturu 24.decembra od 18 sati, dok će medijski pokrovitelj biti JP RTV BPK Goražde, koja će snimak festivala emitirati u okviru novogodišnjeg programa – kazao je direktor JU Centar za kulturu Murat Fejzić. Na Festivalu će i ove godine biti izvedeno 14 novih autorskih kompozicija.

„Autori pjesama su iz BiH i Srbije tako da je festival i u ovim okolnostima zadržao internacionalni karakter, a zbog corona virusa nemamo izvođače sa strane, već će sve pjesme izvesti goraždanska djeca, na koju smo zaista ponosni. Naravno, na festivalu će biti dodijeljne nagrade stručnog žirija za prva tri mjesta kao i za najbolji tekst, muziku, aranžman, a najbolje učesnike birat će dječiji žiri“ pojasnila je Mensura Sijerčić rukovodilac kulturno – umjetničkog programa.

Prisutnima se obratio i govorio o dječijem festivalu i dr. Sanid Zirak pomoćnik gradonačelnika Grada Goražda, te o potpori koju Grad Goražde uvijek pruža kada su u pitanju događanja u ovoj Ustanovi.

Da podsjetimo da je zahvaljujući festivalu „Šta se pjesmom sanja“ ova ustanova sačinila bogatu riznicu od preko 300 dječijih pjesama koje su dostupne široj javnosti, a tradicionalno i ove godine bit će izdat CD sa svim kompozicijama.

  1. Internacionalni dječiji festival „Šta se pjesmom sanja“ održat će se 24.decembra u 18 sati u Velikoj Sali Centra za kulturu Goražde, a online se može pratiti putem linka.