U organizaciji Javne ustanove Centar za kulturu, počela je jubilarna 20. manifestacija “Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom”.

Manifestacija posvećena književniku čiji su prostori umjetničkog i humanističkog djelovanja bili Goražde, Sarajevo i Fojnica, pored polaganja cvijeća upotpunjena je izložbom u Zavičajnom muzeju Goražde gdje je organizovana postavka djela nastalih u Internacionalnoj likovnoj koloniji “Boje prijateljstva”.
Učešće su uzeli i članova Amaterske pozorišne scene Centra za kulturu Goražde, a Dani Isaka se nastavljaju u februaru kada će biti objavljen javni poziv za literarne radove u prozi ili poeziji za učenike osnovnih i srednjih škola kao sve građane sa područja BPK Goražde, Kantona Sarajevo, Fojnice ali drugih dijelova BiH.
U aprilu je planiran kviz znanja za učenike osnovnih i srednjih škola o temi “Život i djelo Isaka Samokovlije”, dok će u maju izložba djela likovne kolonije Boje prijateljstva “Goražde i Drina u očima prijatelja” biti otvorena u galeriji Novi hram u Sarajevu.