U TOKU RADOVI NA UREĐENJU PLATOA ISPRED JU CENTAR ZA KULTURU GORAŽDE

Ovih dana izvode se radovi na uređenju platoa i ulaza u JU Centar za kulturu Goražde. Riječ je o radovima koji se izvode u sklopu Programa uređenja grada. Završetkom radova ovaj prostor dobit će puno ljepši i privlačniji izgled.

Tim povodom mjesto gdje se izvode radovi danas je posjetio načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović  koji je ovom prilikom za medije kazao: ” Ove godine ćemo utrošiti oko 70.000,00 KM za uređenje grada i gradskih površina. Ovdje ispred Centra za kulturu, implementiramo zaista opravdan projekat u koji ćemo uložiti oko 22.000,00 KM. Izvođač je firma ”Markan” i mislim da će na vrijeme završiti ove radove, a jako nam je stalo do projekta, zbog samog Centra za kulturu, ovdje se nalazi i Spomenik ubijenoj djeci Goražda, ovdje će se ove godine održati Festival prijateljstva, tako da je više razloga što smo baš u prioritet stavili ovaj projekat.

Naravno, treba nam puno više sredstava kada je uređenje grada u pitanju. Svake godine trebalo bi uložiti bar 300.000,000 KM kako bi sve što treba uradili, ali eto na neki način idemo korak po korak i Goražde nam svakog dana izgleda ljepše i uređenije. Nedavno smo potpisali ugovor u vrijednosti 111.000,00 KM sa firmom ”Goraždeputevi” gdje će vršiti asfaltiranje dijela puteva, ulica, trotoara, tako da mislim da će sa ovih 70. 000,00 KM i 111.000,00 KM mnogi dijelovi grada dobiti sasvim drugi izgled.

Kada je riječ o samom uređenju Centra za kulturu već smo predložili gradonačelniku Šahinbeya iz Gaziantepa, koji je nedavno boravio u Goraždu prilikom otvaranja Islamskog kulturnog centra, da ta općina nastavi ove projekte, a to je prije svega glavni plato CZK, uređenje prilaza, zatim uređenje krova, same fasade i Centra za kulturu. Načelno obećanje smo dobili, poslali smo  zahtjev i koliko smo obavješteni ova općina je projekat uzela u razmatranje, dok ćemo sa općinom Kećioren iz Ankare raditi glavni Trg branilaca u centru grada. Od načelnika Gungorena Šakira Karamana dobio sam obećanje da će ova općina raditi uređenje grada od mosta Alije Izetbegovića do mosta Žrtava Srebrenice sa desne i lijeve strane obale i da će to biti veoma interesantan projekat. Naravno u sve aktinosti je uključena i Općina Goražde koja sufinansira projekte. Projekti se nastavljaju i mi ćemo učiniti sve da Goražde bude jedan od najuređenijih gradova.”