UZ VATROMET, SPUŠTANJE FESTIVALSKE ZASTAVE I NASTUP ALEKSANDRE RADOVIĆ USPJEŠNO ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL

Posljednji dan ovogodišnjeg XXV po redu Internacionalnog Festivala prijateljstva počeo je ljetnim sajmom knjige i sadržajima za najmlađe Klaun balondžija, maskote, animatori, gigantske društvene igre, mini slatke nagrade za pobjednike igara, učešće u Maskenbalu koje je za mališane našeg grada pripremio Tropik iz Zenice u sradnji sa World Visionom BiH u parku Plavi cvijet.

U sklopu posebnog programa Festivala danas je u organizaciji Šahovskog kluba Goražde održan ”Šahovski turnir prijateljstva” Goražde 2022., kao i „Nogometni turnir prijateljstva“ Goražde 2022. u organizciji SFK Libero koji je okupio veliki broj mališana iz BiH i Crne Gore, a igrat će se i sutra za kada je u sklopu programa Festivala planirana i „Eko-Drinska regata prijateljstva“ Ustikolina – Goražde 2022.

U večernjim satima u Gradskoj art galeriji uslijedilo je otvaranje izložbe dijela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ”Boje prijateljstva” 2022.

Ovogodišnja likovna kolonija u kojoj je učešće uzelo oko 30-tak umjetnika iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i drugih zemalja za rezultat je imala nastanak preko 40 vrijednih dijela koje će ostati u trajnom vlasništvu naše galerije.

Sadržaj koji svake godine posebno obraduje naše najmlađe sugrađane, ali i odrasle je ulični maskenbal koji je i ove godine uz pratnju Sarajevo Drum Orkestra održan na ulicama našeg grada.

Nakon maskenbala uslijedila je ceremonija svečanog zatvaranja Festivala na kojoj je pozdrav u ime mladih uputila Ajla Hadžović, potom su nastupili Emela Hadžić, Nasr Aleta i Azra Bašić, te Elmedina Laličić.

Festival je zvanično zatvorio gradonačelnik Ernest Imamović uz vatromet i spuštanje festivalske zastave, koju su spustili učesnici Likovne kolonije.

U sklopu posljednje festivalske noći na centralnoj bini nastupila je Aleksandra Radović koja je sjajnim nastupom zabavila goraždansku publiku.