UZ VATROMET, SPUŠTANJE FESTIVALSKE ZASTAVE I NASTUP ZONE ISKLJUČENJA USPJEŠNO ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI FESTIVAL PRIJATELJSTVA

Posljednji dan ovogodišnjeg XXIV po redu Internacionalnog ”Festivala prijateljstva” počeo je ljetnim sajmom knjige i muzičkom radionicom za mališane, Sarajevo Drum orkestra u parku Plavi cvijet.

U večernjim satima u Gradskoj art galeriji uslijedilo je otvaranje izložbe dijela nastalih na Internacionalnoj likovnoj koloniji ”Boje prijateljstva” 2021. Ovogodišnja likovna kolonija u kojoj su učešće uzeli umjetnici iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i drugih zemalja za rezultat je imala nastanak velikog broj vrijednih dijela koje će ostati u trajnom vlasništvu naše galerije.

Sadržaj koji svake godine posebno obraduje naše najmlađe sugrađane, ali i odrasle je ulični maskenbal koji je i ove godine uz pratnju Sarajevo Drum Orkestra održan na ulicama našeg grada.

Nakon maskenbala uslijedila je ceremonija svečanog zatvaranja Festivala na kojoj je pozdrav u ime mladih uputila Melisa Geca, dok je festival zvanično zatvorio gradonačelnik Ernest Imamović uz vatromet i spuštanje festivalske zastave, koju je spustio uspješni goraždanski atletičar Emir Hastor.

U sklopu posljednje festivalske noći na pozornici Ljetnog kina Centra za kulturu nastupila je Zona isključenja koja je sjajnim nastupom zabavila goraždansku publiku.