VELIKA ZABAVA I MNOŠTVO SADRŽAJA NA FUTUREA KIDS FESTIVALU

Goražde je danas, u organizaciji holandske fondacije ”Out of area” i Gradske uprave,  domaćin velikog FutureA Kids Festivala. Djeca Goražda, ali i okolinih opština Foča F BiH, Pale FBiH, djeca iz područnih škola, djeca iz Foče i Višegrada uživali su danas u mnoštvu sadržaja Futurea Festivala. Uz muziku i zabavu, ples i u sklopu brojnih radionica družili su se sa oko 150 volontera koji su iz Holandije stigli u naš grad.

Fondacija ”Out of area” iz Holandije već dugi niz godina je prisutna u BiH, ali i drugim zemljama Europe, i do sada su učestvovali u mnogim festivalima, a u BiH svake godine odrede drugi grad za organizaciju FutureA Festivala. Ove godine festival  će osim u Goraždu, održati i u Busovači, Konjicu i Čapljini.

Program Festivala odvijao se se na glavnoj bini koja je postavljena ispred JU Centar za kulturu, te 22 šatora koji su postavljeni na mostu Alija Izetbegović, Omladinskoj ulici, prostoru ispred JU Centar za kulturu.

U sklopu programa najprije je upriličena ceremonija otvaranja Festivala, a nakon same ceremonije otvorene su brojne radionice koje su namjenjene za sve uzraste od najmlađe djece do učenika srednjih škola. Goste je na ceremoniji otvaranja pozdravio i poželio dobrodošlicu u naš grad gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, a u ceremoniji otvaranja osim učesnika iz Holandije, na glavnoj bini nastupili su mališani iz vrtića Sunce i Zvjezdice, kao i naši domaći izvođači.