XVII književno –kulturna manifestacija „Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom“ Goražde-Sarajevo-Fojnica 2021. počinje 15.januara

Danas je u JU “Centar za kulturu” Goražde održan Prvi sastanak Organizacionog odbora XVII književno –kulturne manifestacije „Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom“ Goražde-Sarajevo-Fojnica 2021., kome je  prisustvovao i Ernest Imamović – Gradonačelnik Grada Goražda. Predstavnici Centra za kulturu upoznali su Gradonačalnika Ernesta Imamovića o historijatu ove manifestacije koja je posvećena stvaralaštvu i životu velikog pripovjedača i humaniste.

Na sastanku je predstavljen Program ovogodišnje XVII – te po redu manifestacije, koja tradicionalno počinje 15. januara polaganjem cvijeća pred Samokovlijinu bistu u krugu Doma zdravalja u Goraždu koji nosi njegovo ime. U daljem toku programa bit će upriličena posjeta izložbi Život i djelo Isaka Samokovlije u holu Centra za kulturu. Nakon toga u Maloj sali goraždanske Javne ustanove za kulturu  dr. Eli Tauber predstavnik Jevrejske zajednice u BiH govorit će na temu “Život i djelo Isaka Samokovlije”. Obzirom na okolnosti izazvane pandemijom COVID-19 u ovoj manifestaciji i ovom prilikom o stvaralaštvu Isaka Samokovlije putem linka govorit će prof.dr. Sanjin Kodrić predsjednik  BZK „Preporod“ i prof. Hadžem  Hajdarević predsjednik društva pisaca BiH.

Manifestacija XVII književno –kulturne manifestacije „Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom“ Goražde-Sarajevo-Fojnica 2021. nastavlja se u februaru – Raspisivanjem Javnog poziva za literarne radove u prozi ili poeziji za osnovne i srednje škole BPK, kao i građane BPK Goražde, Sarajevskog kantona, Fojnice i BiH.

Lejla.A