ZAHVALJUJUĆI DOBROJ SARADNJI SA BRATSKIM OPĆINAMA MLADI GORAŽDA I OVE GODINE PUTUJU NA FESTIVAL DJETETA U TURSKU

Zahvaljujući dugogodišnjim prijateljskim odnosima i saradnji sa općinama u Turskoj, mladi članovi Ansambla narodnih igara i pjesama Centra za kulturu i ove godine putuju na Festival djeteta u Tursku.

Naime na poziv prijatelja iz bratske Općine Gaziemir iz Izmira, oni će zajedno sa mnoštvom folklornih društava iz cijelog svijeta, predstaviti ljepotu tradicije i običaja iz ovog dijela BIH na tradicionalnom 20. Međunarodnom festivalu djeteta u Izmiru, u bratskoj Općini Gaziemir, a polazak je planiran 19. aprila.

Tim povodom načelnik Općine Goražde dr.sci. Muhamed Ramović večeras je u Maloj sali Centra za kulturu organizovao ispraćaj za članove ovog društva i članove delegacije koji će u periodu od 19.04.2017. do 28.04.2017. godine predstavljati naš grad i našu državu na pomenutom Međunarodnom festivalu djeteta.

Cijeneći iskustvo ranijih putovanja zasigurno je da će naši mladi i ove godine naići na srdačan prijem i dobrodošlicu u Turskoj, te će se, kako su sami kazali, potruditi da zaista dostojanstveno predstave naš grad.

Kako je prilikom ispraćaja naglasio načelnik dr.sci. Muhamed Ramović obavljaju se posljednje pripreme pred polazak, a u Tursku putuje 24 mlada člana  Ansambla narodnih igara i pjesama, te članovi delegacije Općine Goražde.